0

Öppet hus

Idag har vi haft Öppethus, och två av våra underbara missar har haft turen att bli tingade av var sina föralltidhem. De två lyckliga kissarna är fina Kattegatt och bestämda vackra damen Peppsan <3 Två otrolig olika katter i sitt sätt men lika vacker på både in- och utsidan.
 
Peppsan
 
Kattegatt
 
Jag har själv adopterad två katter från katthemmet och jag kommer precis ihåg de kvällarna jag kom hem med min tingningslapp från katthemmet och kunde knappt väntar på dagen katten äntligen skulle flytta hem. Man känner mer och mer att man ha valt rätt katt och längtan bli allt större. Man börjar förbereder inför dagen den nya familjmedlemmens ankomst och allt känns så himla spännande och nytt på något sätt. Trots allt nytt och att man själv är nyfiken på sin nya kompis så är det jätteviktig att man inte är "för på" sin nya kisse, som precis har genomgått ett miljöbyte och får börjar om med att vänja sig både vid sin nya familj och allt nytt, som katten först behöver upptäcker i lugn och ro. Tid är ett jätteviktigt ord vid en sådan flytt  oavsett vilken typ av katt man har adopterad :).
Alla katter är såklart olika och behöver mer eller mindre tid men det viktigaste är att det är katten som bestämmer hur mycket tid den behöver för att samboskapet ska fungera på långsikt. Och sist men inte minst, är förutom tiden det näst mest viktigaste man behöver ger till sin nya sambo, kärlek, och det kan katten och nya matte/husse inte får nog av. Och så småningom kommer bandet mellan dig och dina nya vän för livet, vara starkare än man kunde tänkt sig i början.
Grattis till din nya vän för livet <3
0

Mys på katthemmet

Hej alla kattälskare!
 
Igår på förmiddagspasset fick jag träffar katterna som har varit på det allra bästa humöret, GOS stod på schemat, nästan så man glömde bort all städ som behövde göras. Väl kommit fram till gallret in till katthemmet möts jag av ett helt gäng som jamade mig välkommen. Vilken känsla! Kan man känner sig mer älskad än att bli hälsat välkommen av dessa underbara katter? Nää det tror jag inte.
 
Ett förmiddagspass enligt mina rutiner börjar alltid med att jag gå runt och titta så att alla katter är där de ska vara enligt burplaneringen, är alla på plats får de komma ut och då jises, då blir det ett stort sammanträffande av (just nu) 19 katter som ska hälsa, pussa, brottas och gosas med varandra. Så härligt att se just de,  som man för några månader har sett hur de kom in i föreningen som en hemlös lite smutsig stackare, och nu tror man att det är en hel annan katt. Efter allt städ och stök för att kissarna ska ha det rent och fint satte jag  mig ner och filmade lite mysstunder med de katterna som ville.
 
OBS! Filmklippet är dubbelt så snabbt än verkligheten, då den annars skulle ha varit alldeles för lång :)
 
1

Välkommen till Örebro Katthems nya blogg!

Vad roligt att ni ha hittat hit till Örebro Katthems nya blogg.

Till lite bakgrunds information så är vi en ideell förening med ett katthem och en omfattande jourhemsverksamhet. Själva föreningen startades för snart 13 år sen från att bara ha en jourhemsverksamhet till att bli ett katthem med jourhemsverksamhet. Alla vi som jobbar på och runt katthemmet gör detta på vår fritid och helt ideellt, vi är alltså så kallade volontärer. Våra volontärer är bland det viktigaste vi har för att kunna hjälpa så många katter som möjligt. Men det behövs såklart mycket mer. Vi har förutom våra volontärer som jobbar på katthemmet även våra underbara kontaktpersoner som finns till hjälp för alla våra jourhem. Vår intagningsansvarig som tar emot anmälan om hemlösa katter och styrelsen som sammanträder när det behöver tas viktiga beslut. Men inte nog med det så skulle inte vi kunna fortsätta med vårt arbete om vi inte hade alla Er. Ni som skänker pengar till veteirnärvården, ni som skänker mat till våra katter och såklart Ni som adoptera våra fina katter. Utan er skulle inte vi kunna göra vår jobb och hjälpa katterna på det sätt som de behöver. Tack vare er är detta möjligt. Vi har under alla de 13 åren varit med om mycket som hänt, vi har lärt oss väldigt mycket och framförallt har vi träffat och hjälpt tusentals katter till ett bättre liv och det är vi otroligt glada över.

Just i bloggen kommer ni kunna läsa lite allt möjligt om vårt fina katthem. Katter som kan adopteras, hur en dag på katthemmet kan ser ut och ja, lite allt möjligt helt enkelt.

På bilden nedan ser ni vårt fina par Jan och Jessika som bor på katthemmet och tar det söndags lugn nu.

En trevlig söndag till er alla, önskar vi på Örebro Katthem. <3