0

Öppet hus

Idag har vi haft Öppethus, och två av våra underbara missar har haft turen att bli tingade av var sina föralltidhem. De två lyckliga kissarna är fina Kattegatt och bestämda vackra damen Peppsan <3 Två otrolig olika katter i sitt sätt men lika vacker på både in- och utsidan.
 
Peppsan
 
Kattegatt
 
Jag har själv adopterad två katter från katthemmet och jag kommer precis ihåg de kvällarna jag kom hem med min tingningslapp från katthemmet och kunde knappt väntar på dagen katten äntligen skulle flytta hem. Man känner mer och mer att man ha valt rätt katt och längtan bli allt större. Man börjar förbereder inför dagen den nya familjmedlemmens ankomst och allt känns så himla spännande och nytt på något sätt. Trots allt nytt och att man själv är nyfiken på sin nya kompis så är det jätteviktig att man inte är "för på" sin nya kisse, som precis har genomgått ett miljöbyte och får börjar om med att vänja sig både vid sin nya familj och allt nytt, som katten först behöver upptäcker i lugn och ro. Tid är ett jätteviktigt ord vid en sådan flytt  oavsett vilken typ av katt man har adopterad :).
Alla katter är såklart olika och behöver mer eller mindre tid men det viktigaste är att det är katten som bestämmer hur mycket tid den behöver för att samboskapet ska fungera på långsikt. Och sist men inte minst, är förutom tiden det näst mest viktigaste man behöver ger till sin nya sambo, kärlek, och det kan katten och nya matte/husse inte får nog av. Och så småningom kommer bandet mellan dig och dina nya vän för livet, vara starkare än man kunde tänkt sig i början.
Grattis till din nya vän för livet <3

Kommentera här: